Cursus details
language
Taal: Nederlands
date_range
Van donderdag 18 augustus tot vrijdag 19 augustus 2022
room
Centre Scolaire de Berlaymont - Drève d’Argenteuil, 10 - 1410 Waterloo

China vierde onlangs het 100-jarig bestaan van de Communistische Partij en droomt van de volgende eeuw voor het land. Na belangrijke campagnes te hebben gevoerd om de armoede te bestrijden en het land tot ‘s werelds grootste producent van industrieproducten te hebben gemaakt, bereidt de CCP haar 20e congres voor in het najaar van 2022. De uitdagingen zijn enorm: ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen, sociale zekerheid voor alle werknemers, een technologisch geavanceerde industrie, enz.

Ook de middelen zijn enorm: de CCP, met bijna 100 miljoen leden, wil de hele bevolking ideologisch mobiliseren en een planning met gigantische ambities die haar doeltreffendheid reeds heeft bewezen.

Maar er zijn velen in het Westen die kritiek hebben op het gebrek aan eerbied voor de vrijheden in China. Terwijl anderen zich zorgen maken over zijn militaire macht of zijn investeringen in Afrika. Krijgen we te maken met een hypothetisch Chinees imperialisme? Zal China er opnieuw in slagen deze nieuwe ontwikkelingsuitdagingen aan te gaan?

chat_bubble_outlineReviews