Met de bus

 • Vanuit Brussel:
  TEC, bus W Brussel (Zuidstation) – Waterloo – Braine l’Alleud
  Afstappen aan Waterloo Église
 • Vanuit Charleroi:
  TEC, bus 365a Charleroi (gare du Sud) – Bruxelles
  Afstappen aan Waterloo Église (zie uurrooster op www.letec.be/)

Van de bushalte naar de universiteit

Aan de kerk van Waterloo (St-Joseph), neem je de Avenue reine Astrid tot aan de Tervuurse steenweg (Chaussée de Tervuren), daar ga je rechtsaf.
Aan het rond punt neem je naar links en steek je de brug over de Brusselse ring over. Daarna volg je links de Drève d’Argenteuil (dus niet meer de eerste straat rechts zoals voorheen). De ingang is niet meer via het internaat (op de kaart de Ecole du Manoir d’Anjou), maar de tweede straat rechts naar het Centre Scolaire de Berlaymont.

Reken op 20 min te voet.

Met de wagen

 • Komende van Brussel, Antwerpen, Gent, Luik, Genk … 
  De Ring Oost van Brussel verlaten via afrit 28 (Waterloo Nord, Argenteuil), vervolgens rechtdoor rijden en na het eerste kruispunt aan het rond punt neem je naar links en steek je de brug over de Brusselse ring over. Daarna volg je links de Drève d’Argenteuil (dus niet meer de eerste straat rechts zoals voorheen). De ingang is niet meer via het internaat (op de kaart de Ecole du Manoir d’Anjou), maar de tweede straat rechts naar het Centre Scolaire de Berlaymont.
 • Vanaf het Zuidstation:
  Kleine ring tot aan de Louisalaan, aan de De Motlaan linksaf, dan rechts nemen aan de Franklin Rooseveltlaan. Aan het station van Bosvoorde rechts de Terhulpensesteenweg nemen tot aan de Ring Oost.
 • Komende van Parijs, Charleroi, Bergen…
  De ring Oost van Brussel verlaten via de afrit 27 (Waterloo), linksaf onder de Ring door tot aan het rond punt op de chaussée de Tervuren (Irish Pun op de hoek). Aan het rond punt neem je naar rechts steek je de brug over de Brusselse ring over. Daarna volg je links de Drève d’Argenteuil (dus niet meer de eerste straat rechts zoals voorheen). De ingang is niet meer via het internaat (op de kaart de Ecole du Manoir d’Anjou), maar de tweede straat rechts naar het centre scolaire de Berlaymont.

Als je de weg kwijt bent is de Chapelle musicale het herkenningspunt. De kapel is goed aangegeven en ze is door iedereen gekend. Ze bevindt zich op ongeveer 250 m ten noorden van de drève d’Argenteuil.