De Marxistische Universiteit is terug van 16 tot 21 augustus 2022! 

Iedereen wordt getroffen wanneer de rijkste 1% van de wereld verantwoordelijk is voor twee keer zoveel koolstofuitstoot als de armste 50%, of wanneer een paar machtige bedrijven erin slagen de productie van levensreddende vaccins en behandelingen te monopoliseren in het midden van een pandemie“: Volgens OXFAM zijn ongelijkheden dodelijk. Ongelijkheid wordt veroorzaakt door kapitalisme, dat ook oorlogen veroorzaakt.

Om het kapitalisme doeltreffend te bestrijden, moeten we het eerst begrijpen. Daarom organiseert de Marxistische Universiteit gedurende een hele week kwalitatieve vormingen met gerenommeerde lesgevers. Deze opleidingen gaan door in de groene en aangename omgeving van het Berlaimont internaat te Waterloo.

Onze opleidingen zijn gebaseerd op een marxistische analyse van de belangrijkste hedendaagse kwesties en zijn geschikt zowel voor beginners als voor gevorderden.

Je vindt er eveneens een boekenstand met vooruitstrevende nieuwe en tweedehands boeken, een bar met ambachtelijke biertjes en interessante ontmoetingen in een gemoedelijke sfeer.

Het cursusprogramma op onze website is nog niet volledig. We zullen meer cursussen toevoegen tegen eind juni. Maar u kan zich nu al inschrijven.

Ondanks de inflatie hebben wij besloten de prijzen van 2019 te handhaven. Als u echter problemen heeft met het betalen van de volledige prijs, neem dan contact met ons op via contact  en dan vinden we samen wel een oplossing.

Tot ziens op de Marxistische Universiteit.

Prijs per dag (volpension)

Prijs met korting Volle prijs
Individuele kamer 43€ 46€
Slaapzaal 35€ 39€
Eigen tent 27€ 31€
Logeert niet ter plaatse 23€ 26€