Beste vrienden van de Marxistische Universiteit,

De Marxistische Universiteit ondergaat een grote verandering.

Door een personeelswissel bij het Instituut voor Marxistische Studies en het feit dat het Berlaymont het huurcontract in Waterloo heeft opgezegd, zal er in augustus 2023 en 2024 geen universiteit zijn.

Dit is een gelegenheid om na te denken over onze toekomst. Want deze wereld heeft het marxisme meer dan ooit nodig. En wij willen de nieuwe uitdagingen aankunnen. Dus nemen we de tijd om ons voor te bereiden op deze fundamentele verandering. Net als de rups worden we enige tijd een pop voordat we een vlinder worden.

Tijdens de COVID-19 hebben we een experiment gedaan met webinars, waarvan sommige tot 600 keer werden bekeken. Door deze ervaring willen we nog meer investeren in een digitale aanpak in deze snel veranderende wereld. We moeten ons aanpassen aan de uitdaging om het marxisme te verspreiden onder een breder en jonger publiek dan we tot nu toe hebben bereikt.

We laten de face-to-face vormingen echter niet los. Het is meer een stap terug om een sprong voorwaarts te maken. We komen in 2025 terug met een Marxistische universiteit 2.0.

Om onze ambities te verwezenlijken heeft het team van de Marxistische Universiteit al uw hulp nodig, vooral van jongeren. Neem contact met ons op als je wilt helpen of stuur je suggesties voor sprekers en thema’s;

In de tussentijd, voor iedereen die de warmte van onze bijeenkomsten en onze rijke uitwisselingen wil herbeleven, nodigen wij u uit op Manifiesta op 9 en 10 september 2023. Wij werken hard aan een boeiend programma dat u kunt ontdekken op www.manifiesta.be, en met name op het Lava Forum.

Dank u voor uw inzet,
het team van de Marxistische Universiteit.