Met het openbaar vervoer

 • Vanuit Brussel:
  TEC, bus W Brussel (Zuidstation) – Waterloo – Braine l’Alleud
  Afstappen aan Waterloo Église
 • Vanuit Charleroi:
  TEC, bus 365a Charleroi (gare du Sud) – Bruxelles
  Afstappen aan Waterloo Église (zie uurrooster op www.letec.be/)

Je kan ook een plan vinden op Google maps (waar het internaat onder de naam École du Manoir d’Anjou staat).

Aan Waterloo Église (Kerk), de avenue reine Astrid nemen tot de chaussée de Tervuren (Tervuurse steenweg), daar rechtsaf, dan aan het rond punt naar links. De Brusselse ring oversteken en naar rechts volgen. Je bent er. Reken op 20 min te voet.

(We raden de trein af aangezien het station van Waterloo twee keer verder van het internaat gelegen is dan de bushalte.)

Met de wagen

 • Komende van Brussel, Antwerpen, Gent, Luik, Genk … 
  De Ring Oost van Brussel verlaten via afrit 28 (Waterloo Nord, Argenteuil), vervolgens rechtdoor rijden en na het eerste kruispunt aan het rond punt links afslaan (richting Chapelle musicale). De brug over de Ring nemen en de weg volgen tot aan het internaat
 • Vanaf het Zuidstation:
  Kleine ring tot aan de Louisalaan, aan de De Motlaan linksaf, dan rechts nemen aan de Franklin Rooseveltlaan. Aan het station van Bosvoorde rechts de Terhulpensesteenweg nemen tot aan de Ring Oost.
 • Komende van Parijs, Charleroi, Bergen…
  De ring Oost van Brussel verlaten via de afrit 27 (Waterloo), linksaf onder de Ring door tot aan het rond punt op de chaussée de Tervuren (Irish Pun op de hoek). Rechts nemen tot aan het volgende rond punt, dan terug rechts (richting Chapelle musicale). De brug over de Ring nemen en de weg volgen tot aan het internaat.

Als je de weg kwijt bent is de Chapelle musicale het herkenningspunt. De kapel is goed aangegeven en ze is door iedereen gekend. Ze bevindt zich op ongeveer 250 m ten noorden van de drève d’Argenteuil.