Inschrijving
Cursus details
language
Taal: Nederlands
date_range
Van donderdag 22 tot vrijdag 23 augustus 2019
room
Internat de Berlaymont - Drève d’Argenteuil, 10-D - 1410 Waterloo
assessment
Cursus voor gevorderden

Waarom slagen regeringen over de hele wereld er niet in om de oorzaken van de klimaatverandering aan te pakken? Het is inderdaad overduidelijk dat een ongecontroleerde opwarming van de aarde de levensomstandigheden op aarde aanzienlijk kan veranderen. Is het eenvoudigweg niet haalbaar om wereldwijde actie te ondernemen, om regeringen ertoe te bewegen onderling af te spreken om sterke en bindende afspraken te maken om de CO2-uitstoot te verminderen?
De enige oplossing zou een brede samenwerking tussen kapitalisten en een langetermijnvisie zijn, om een continue productie te waarborgen, met andere woorden een gecentraliseerde planning. Maar dit is onmogelijk omdat het indruist tegen de anarchie die inherent is aan de markt, die kapitalisten ertoe brengt om alleen hun directe belangen na te streven.
Het zijn de kapitalisten die bepalen wat ze produceren en ze doen dat altijd om meer kapitaal te vergaren. Het kapitalisme verhindert daarmee de toepassing van wat de wetenschap en de technologie als oplossingen voorstellen.
Maar als werkers de economische hefbomen in handen nemen, wordt het mogelijk om te plannen volgens de belangen van de meerderheid. Het wordt dan mogelijk om een duurzame en koolstofvrije economische overgang te plannen.

chat_bubble_outlineReviews